VANAF 7 JAAR

Benadering

De viool is een ontzettend leuk instrument om te ontdekken. Ik zeg altijd: 'Niets is moeilijk, het zijn alleen maar viooltrucjes!'
Ik
geloof in het doorgronden en onderzoeken van alle elementen waaruit het vioolspel bestaat. Als je begrijpt hoe je speelt heb je extra plezier en ben je trots op de ontdekkingen die je doet. Ik kijk naar de manier waarop jij leert en wat jij nodig hebt om je te ontwikkelen. 

 

Het motto van Muziekschool Vioolles in Arnhem is: Wat je wil, dat kán je ook!

Verschillende soorten muziek

De viool heeft een prachtige warme klank en combineert goed met andere instrumenten binnen verschillende muziekstijlen.

Het is daarom ook heel leuk om, naast de muziek uit je boek, zelf aan te geven wat je leuk vindt om te spelen. Onder andere Despacito, Havana, Dance Monkey of Rockabye zijn nummers die gewoon bij mij gespeeld worden. Muziek van Lindsay Stirling of filmmuziek van Harry Potter, Lord of the Rings en Amelie Poulain is ook favoriet bij mij leerlingen. Of volksmuziek uit andere culturen: Ierse liedjes, Anatolische liederen, Latin... jij verzint het en het kan allemaal in mijn lessen worden gespeeld. Wil je graag leren improviseren? Ook dat kan ik je leren. Stiekem vind ik dat het allerleukste van het vioolspelen. Dus jij denkt.. spelen we dan geen klassiek? Jazeker wel! Klassiek is de basis. Die kan je verder uitbouwen binnen het klassieke repertoire als je dat wil maar ook verbreden met andere muziekstijlen. Alles kan bij Muziekschool Vioolles in Arnhem.

Gevorderde leerlingen

Wanneer je als leerling al een flinke basis hebt ontstaan er vragen. Misschien ben je op zoek naar info die vernieuwend is en waar je jouw horizon op muzikaal vioolgebied mee verbreed. Wil je je verder groeien in klassieke muziek? Dat kan! Ik heb een groot deel van mijn leven aan klassieke muziek gewijd en wil je graag helpen om je hierin verder te specialiseren. Wat je ook wenst: ik help je de muziek te maken waar je naar op zoek bent.