VANAF 4 JAAR

Wat doen we tijdens de les?

JAAAA...het is zó leuk om aan jonge kinderen les te geven! Ze zijn zo open en enthousiast voor de viool! Bij Muziekschool Vioolles in Arnhem leren jonge leerlingen spelenderwijs de viool kennen. In het begin koppel ik klank aan kleur. Op die manier worden de tonen en snaren aangeleerd. We doen klank- en fantasiespelletjes. We tekenen, gebruiken werkbladen, doen raadsels en activiteiten met kleurrijk spelmateriaal. Daarmee stimuleer ik het leren vanuit verschillende zintuigen. Ik gebruik verschillende vioolmethodes voor jonge kinderen waaronder 'Tovernoot', 'Zo speel ik viool' en de beroemde auditieve Suzuki methode. Notenlezen, na- en meespelen gaan daarmee hand-in-hand samen. Tijdens vioolles is het ook gezellig als een eigen knuffel of pop erbij is. 

 

 

Jonge kinderen begeleiden

De viool is een heel geschikt instrument om op jonge leeftijd te leren. Het lichaam is soepel en flexibel. Het viooltje waarmee jouw kleuter gaat spelen is heel klein en niet zwaar. Tijdens de les worden de instructies voor thuis gegeven. Thuis begint het echte leerproces. Jonge kinderen hebben hun ouders nodig tijdens het oefenen. Ze kunnen dit nog niet zelfstandig.

Ik begeleid je als ouder hierbij en geef tips hoe je je kind kan helpen. Je bent dan ook van harte welkom in de les!

Je kan foto's of video-opnamen maken met je smartphone als geheugensteuntje. 

 

 

De proefles

Voordat jouw kleuter op les komt kijk ik tijdens de proefles hoever de (motorische) ontwikkeling is en hoe sterk de interesse voor vioolspelen is. Vioolspelen is leuk als je stapje voor stapje vooruit gaat en liedjes leert spelen. Tijdens de proefles bespreken we hoe je jouw kleuter kan helpen en stimuleren bij het oefenen thuis. Belangrijk is dat we samen op één lijn zitten en kijken welke manier van oefenen bij jouw kleuter en jullie als gezin past. Een succeservaring maken van vioolspelen wordt gesmeed door het partnerschap tussen ouders en docent. 

 

 

Is er een viool aanwezig tijdens de proefles?

Ja, tijdens de proefles is er een viool aanwezig en daarnaast allerlei materialen die jouw kleuter tijdens de lessen zal gebruiken.