SUSAN DIAZ DE LA CRUZ

Ik kom uit een muziek liefhebbende familie. Thuis werd er altijd muziek geluisterd en draaide mijn ouders klassiek, latin, flamenco, Oost Europese muziek, country en ook het Nederlandse lied. Vanaf driejarige leeftijd toonde ik interesse in de viool en na een paar jaar spelen kwam ik al vroeg in de jong talentklas  aan Het Rotterdams Conservatorium (Codarts) bij Thijs Kramer en studeerde daar klassiek viool. Later ben ik gaan studeren aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem (ArtEZ) en kreeg ik les van Hans Wijnberg.

 

Eigenwijs als ik was (ben), wilde ik altijd buiten de gebaande paden spelen en droomde ik van improviseren op mijn instrument. Ik heb een enorm brede liefde voor muziek. Mij maak je blij met o.a. klassiek, rap, wereldmuziek, latin, rock, funk...

 

Na mijn studie ging ik op zoek naar mijn eigen klank waarin ik mijn gevoel voor ritme en liefde voor hedendaagse
(wereld)muziek in tot uiting kon brengen. Ik spitste me toe op het improviseren binnen verschillende muziekstijlen en wissel tegenwoordig mijn vioolspel af met het bespelen van de cajón, de bendir, zang en het arrangeren van muziek.  

 

Ik heb genoten, in veel orkesten en muziekgezelschappen gespeeld en op leuke podia gestaan waaronder De Doelen, Het Concertgebouw in Amsterdam, Het Energiehuis, Musis Sacrum en Park Open in het Sonsbeek Park in Arnhem. Buiten Nederland speelde ik in Duitsland, England, Frankrijk, België, Denemarken, Polen en de Verenigde Staten.

 

Naast mijn muzikale carrière studeerde ik aan de Pabo bij de Hogeschool Arnhem en Nijmegen. Ik deed de minor Vernieuwend Onderwijs en specialiseerde me in het Jonge Kind. De fascinatie om leergebieden met elkaar te laten integreren en een multifunctionele leeromgeving en lesmateriaal te creëren ontstond.  Momenteel ligt mijn focus op het geven van vioolles en het ontwerpen van een nieuwe muziekmethode waarbij natuuronderwijs, kunst, geometrie en geschiedenis zijn verweven. 

 

Als echte duizendpoot was dat nog niet genoeg en was ik ook web-redactrice voor het internet en intranet van energiebedrijf Nuon. Daar was ik betrokken bij diverse projecten zoals kennismanagement en de contentcarwash. Muziek, onderwijs, ontwerpen en schrijven vanuit content en kennismanagement hebben mij veel geleerd en een krachtige uitrusting gegeven om te kunnen luisteren, te schakelen, te verbinden en met heel veel plezier les te kunnen geven in mijn Muziekschool Vioolles in Arnhem!

 

Of ik nog andere interesses heb? Ja natuurlijk dat zijn...