LEUKE PROJECTEN!

Beats, groep 7/8  en ouder

Fase 1

Deze leeftijdsgroep wil graag nieuwe muziek ontdekken en nieuwe manieren van spelen. We onderzoeken rap, pop, akkoorden, wereldmuziek en elektronische muziek.  

 

Fase 2

Veel leerlingen die jaren les hebben kunnen hun vaardigheden nu mooi tot hun recht laten komen in de prachtige composities binnen de klassieke muziek. Mijn oren worden echt verwend door de melodieuze harmonieën die ze met elkaar laten klinken!

Samenspelen in een orkest

 

A.I.O. (Arnhems Interscholair Orkest 11 t/m 18)

Als leerlingen al wat langere tijd de viool bespelen dan is het mogelijk om auditie te doen voor het A.I.O. Het A.I.O. is een jeugdsymfonieorkest, bestaande uit scholieren van basis- en middelbare scholen uit Arnhem en omgeving. Het samenspelen is niet alleen erg leuk om te doen en om naar de luisteren maar het is vooral ook erg gezellig! In een ensemble of een orkest maakt een leerling al snel een heleboel nieuwe vrienden. 

 

Het A.I.O. is een amateur-orkest, waarin plaats is voor zowel jongeren die muziek alleen als hobby zien als voor diegene  die er hun beroep van willen maken. Het orkest speelt zowel klassieke als licht-klassieke muziek en staat onder leiding van een professionele dirigent. Het A.I.O. geeft regelmatig concerten, gaat op kamp en maakt reizen naar het buitenland. Het A.I.O. staat en werkt los van mijzelf als viooldocente. Voor meer informatie verwijs ik je naar: arnhemsinterscholairorkest.nl

 

Het JAS Jong! Arnhems Strijkorkest (8 t/m 12)

Het JAS is een strijkorkest voor kinderen van 8 tot 12 jaar en vormt de kweekvijver voor de strijkafdeling van het AIO (Het Arnhems Interscholair Orkest). Het orkest dat helemaal zelfstandig functioneert, staat net als het AIO ook onder leiding van Jan Schoonenberg. 

Het orkest werkt in projecten van ongeveer 6 orkestrepetities naar een uitvoering toe. Daarna wordt er gekeken of er bij de kinderen belangstelling is voor nog een project of dat er zo rond maart, april weer meer behoefte is om lekker buiten te spelen. De jaarbelasting voor de jongste spelers is hierdoor niet al te groot zodat de drempel om mee te doen laag blijft. 

Hoewel de toegang tot het concert ook laagdrempelig is, is de kwaliteit van het orkest hoog. Leerlingen kunnen na ongeveer twee jaar lestijd meedoen in het JAS. Het JAS staat en werkt los van mijzelf als viooldocente. Voor meer informatie verwijs ik u naar arnhemsinterscholairorkest.nl/informatie/links